DE TOURPOULE: POPULAIR EN LUCRATIEF

Er zijn drie sportevenementen die de Nederlander doet verlangen naar voorspellende gaven: het EK en WK voetbal en de Tour de France. Als de voorjaarsklassiekers erop zitten begint het te kriebelen bij wielerminnend Nederland. De Tour komt eraan, men wil niets liever dan de opgedane kennis omzetten in een deelname aan een Tour spelletje. Het liefst in de vorm van een onderlinge poule. Dat is vooral leuk en sociaal. Want meedoen aan een poule is geen gokken of wedden. Het is kennis vergaren en keuzes maken. Vanaf juni is het woord “poultje” weer gemeengoed geworden in Nederland. In de kroeg, op kantoor, onder vrienden en de laatste jaren vooral online.

Inmiddels heeft De Tour Nederland verlaten, maar NL Kansspel duikt op de rustdag in de populariteit van Tourpoules (familie van het fantasy sports segment) en zoekt een antwoord op de volgende vragen. Hoe groot is de markt? Wat zijn de aanbieders? Wie zijn de winnaars en verliezers? Hoe zit het juridisch en tenslotte welke kansen zijn er in de toekomst?

Lees verder over de populariteit van Tourpoules of ga direct naar een van onderstaande hoofdstukken:

  1. De populariteit van Tourpoules
  2. Zes soorten aanbieders van tourpoules
  3. De winnaars en verliezers
  4. Een tourpoule organiseren: mag dat eigenlijk wel?
  5. De weg omhoog: kansen voor nieuwe toetreders?

of schrijf nu in voor de praktijkgerichte training van NL Kansspel: Fantasy Poules

 

 

 

 

Copyright NL Kansspel All rights reserved